-
logo MUPI
Ekolostrum Facebook product page

Brezplačni e-novičnik Medis

Strinjam se s pogoji uporabe

Pogosta vprašanja

Prikaži vse / Skrij vse

fold faq

Kaj je kolostrum?

Kolostrum ali mlezivo je naša prva hrana.
Kolostrum (angl. colostrum) nastane v mlečnih žlezah vseh sesalcev v prvih urah po rojstvu mladiča in je po sestavi bistveno bogatejši od mleka. S svojo raznoliko in dragoceno sestavo mlezivo ali kolostrum za vse novorojence predstavlja nepogrešljivo življenjsko popotnico za rast in razvoj. Mlezivo je namreč bogat vir več kot 90 zaščitnih substanc, med katerimi so najpomembnejši imunski in rastni faktorji ter vitamini, minerali in aminokisline. Neprecenljivost kolostruma ter njegove številne koristi se skrivajo v njegovi edinstveni in uravnoteženi kombinaciji sestave, ki je ni moč najti nikjer drugje.

fold faq

Zakaj je kravji kolostrum tako dragocen?

Kolostrum domačih krav (angl. bovine colostrum) vsebuje več kot 90 do sedaj znanih sestavin. Je bogat vir dragocenih imunskih in rastnih faktorjev in hkrati še neprecenljiva zakladnica vitaminov, mineralov in beljakovin. Vse sestavine kolostruma so popolnoma naravne in delujejo v optimalni medsebojni sinergiji. In prav edinstvena sestava kravjega kolostruma je ključ za njegovo učinkovitost in številne koristi za našo aktivnost, moč in vitalnost. Tovrstne popolne sestave ni moč najti nikjer drugje.

fold faq

Zakaj je kolostrum domačih krav tako zelo primeren za ljudi?

V zadnjih letih je bilo objavljenih več kot 3000 člankov, znanstvenih raziskav in različnih medicinskih pričevanj, ki so potrdili, da so tako imunski kot tudi rastni faktorji kolostruma domačih krav pravzaprav identični človeškim. Vse dragocene sestavine kravjega kolostruma so dobro prebavljive in niso vrstno specifične, kar pomeni, da tudi ljudem vseh generacij prinašajo številne koristi za aktivnost, ravnovesje, regeneracijo, moč in vitalnost.

fold faq

Zakaj je tako koristno, da kolostrum uživamo v vseh življenjskih obdobjih?

S procesom staranja naše telo proizvaja vse manj imunskih in rastnih faktorjev, ki nam pomagajo v boju proti različnim boleznim ter našemu organizmu zagotavljajo energijo in vitalnost. Staranje in bolezni so torej posledica izgubljanja naravnih imunskih in rastnih faktorjev. Ker je kolostrum (angl. colostrum) pomemben in bogat vir imunskih in rastnih faktorjev, je priporočljivo, da ga uživamo redno, v vseh življenjskih obdobjih. Vsakodnevno uživanje kolostruma domačih krav tako vsem nam podarja številne koristi.

fold faq

Kako in koliko Ekolostruma naj jemljem?

Ker kapsula Ekolostruma vsebuje kar 22 % biološko aktivnih protiteles, zadostuje redno jemanje samo 2-4 kapsul dnevno kot dodatek uravnoteženi in raznovrstni prehrani.
Kapsulo pogoltnite z večjo količino (približno 2 dcl) tekočine ali pa jo odprite in vmešajte v tekočino ali jogurt.

fold faq

Zakaj je pomembno, da kolostrum jemljemo v obliki kapsul Ekolostrum?

Za pridobitev maksimalnih koristi Ekolostruma je izjemnega pomena, da kolostrum doseže tanko črevo, ki predstavlja glavno mesto njegovega delovanja.
Kolostrum (angl. colostrum) je zato najbolj koristen, kadar ga redno jemljemo v obliki kapsul, ali takrat, kadar kolostrum v prahu iz kapsule vmešamo v tekočino ali jogurt.
Ker je Ekolostrum pridobljen iz kolostruma, odvzetega v prvih 16 urah, ta vsebuje posebne inhibitorje proteaz in tripsina, ki imunske in rastne faktorje kolostruma ščitijo pred kislo vsebino želodca. 

fold faq

Kako varen je Ekolostrum za uporabo?

Kapsule Ekolostruma vsebujejo 100-odstotno naravni kolostrum domačih krav iz kontrolirane biološke pridelave. Je brez dodatkov, alergenov ali antibiotikov. Ker gre v celoti za naraven proizvod, po do sedaj znanih podatkih Ekolostrum ne povzroča stranskih učinkov. Zato je redno, vsakodnevno jemanje 2-4 kapsul Ekolostruma izjemno varno in zelo priporočljivo.
Pomembno je vedeti, da kolostrum pomaga črevesni sluznici, ki skrbi za resorbcijo in večji izkoristek vseh, s hrano zaužitih snovi. Kadar se v začetku jemanja Ekolostruma pojavijo blage prebavne težave (napenjanje), so te največkrat samo posledica učinkovitega delovanja kolostruma. Tovrstne težave so prehodnega značaja in pravzaprav dober znak, da je kolostrum začel učinkovito delovati prav tam, kjer se njegova zmagovita pot začne, to je v tankem črevesu.

fold faq

Ali lahko jemljem Ekolostrum, če imam laktozno intoleranco?

Ob blagi do zmerni intoleranci na laktozo (pomanjkanje encima laktaze) Ekolostrum ne povzroča težav.
Po podatkih iz literature lahko človek z blago do zmerno obliko intolerance na laktozo dnevno spije 0,5 dcl mleka, ki vsebuje približno 2,2 g laktoze. Ker ena kapsula Ekolostruma vsebuje le 0,079 g laktoze, redno vsakodnevno jemanje 2-4 kapsul ne bi smelo povzročati težav.

fold faq

Ali lahko jemljem Ekolostrum, če imam alergijo na mlečne beljakovine?

Kapsule Ekolostrum vsebujejo 100 % kolostrum v njegovi najbolj naravni obliki. S prefinjenimi tehnološkimi postopki ob nizkih temperaturah in tlaku je naravnemu kravjemu kolostrumu odvzeta samo voda. Kazeinska frakcija torej ni odstranjena. Vsem ljudem, ki so preobčutljivi na mlečne beljakovine, zato uporabo kapsul Ekolostruma odsvetujemo.

fold faq

Ali lahko jemljem Ekolostrum, če imam celiakijo?

Da. Jemanje kapsul Ekolostruma pri ljudeh s celiakijo je popolnoma varno in celo priporočljivo.

fold faq

Ali lahko jemljem Ekolostrum, če sem noseča ali dojim?

V kolikor ste noseči ali dojite, se pred uporabo Ekolostruma posvetujete s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

fold faq

Ali lahko Ekolostrum dajem tudi svojim hišnim ljubljenčkom?

Kolostrum domačih krav je učinkovit in koristen tudi za domače ljubljence, kot so psi, mačke in drugi sesalci. Enostavno odprite kapsulo in jo zamešajte živali med hrano.

fold faq

Ali so telički zaradi priprave kapsul Ekolostruma kakorkoli prikrajšani?

Teliček potrebuje le tretjino kolostruma, ki ga krava proizvede. Ostali dve tretjini pa se lahko uporabita za obdelavo in pridobivanje Ekolostruma, ne da bi bili telički za karkoli prikrajšani.

© Medis, d.o.o   |   Pogoji uporabe   |   Zemljevid strani   |   info(at)ekolostrum.com   |   Piškotki
logo medis